Vezetői információk

Vezetői információk

Bővebb tartalom

Vezetői információk

Egy vállalat vezetésének, a döntéshozóknak és döntéselőkészítőknek elengedhetetlen szüksége van a vállalat működését, eredményét reprezentáló vezetői információkra.

A vezető információs megoldásokat elsősorban az alábbiakra használjuk:

  • Aggregált adatok különböző szempontok (dimenziók) szerinti elemzésére, mint például a negyedéves értékesítési árbevétel vevőcsoport vagy termékcsoport bontásban
  • Terv tény összehasonlításra, mint például azokat a területek, ahol az értékesítés messze elmarad a tervezettől, vagy
  • Idősor elemzésekre, például az idei kumulált árbevétel összehasonlítása a tavalyi év azonos időszaki kumulált árbevételével

Erre rendszerünk több alternatívát is kínál.

Kimutatások

Az Octopus 8 ERP rendszerünkben jelenleg több, mint 400 kimutatás érhető el, melyek a felhasználókat legjobban érdeklő szegmensekben adnak pontos és mindenre kiterjedő betekintést. Forgalmi kimutatásaink révén a forgalmi és fedezeti kérdéseken túl választ kaphatunk többek között a vevőink vásárlási szokásaira vagy a készleteink ABC analízisére.

Lekérdezések

Amennyiben olyan adathalmazra lenne szükség, mely nem előállítható az előre integrált kimutatásokból, akkor lehetőség van egyedi, cégre szabott SQL lekérdezések létrehozására. Megfelelő hozzáértéssel és természetesen jogosultsággal ez akár felhasználói oldalon is elvégezhető.

Excel függvények

Az Octopus 8 ERP részét képezi egy a Microsoft Excelbe integrálható speciális függvénytár. Segítségével az Excelből közvetlenül el lehet érni az Octopus 8 ERP vállalatirányítási rendszer adatait, így teljesen egyedi kontrolling táblákat tudunk kialakítani, melyek a valós adatokat kérik le real-time az adatbázisból.

OLAP

Az OLAP nem más, mint egy speciális adatbázis kezelő, amely úgy lett megtervezve, hogy abból gyorsan le tudjuk kérdezni a számunkra fontos információkat. Az OLAP tárházak rendkívül nagy mennyiségű, gyorsan hozzáférhető, strukturált adattal dolgoznak, melyek képesek egyszerre több dimenzió kezelésére (pl. termék-idő-hely függvényében), ezért még speciálisabb adatokat nyerhetünk ki általa.

Power BI

A Microsoft üzleti elemző szolgáltatása, ami a több különböző forrásból származó adatot egy helyen összefogja, vizuálisan megjeleníti és interaktívan elemzi. Az adatok származhatnak az Octopus 8 ERP adatbázisból létrehozott adattárházból, Excel táblából, vagy akár webes forrásból is. Asztali alkalmazásban, webes felületen és mobilapplikációban is elérhetők a dashboardok.