Keresés:

IT Szolgáltatás

Felhő szolgáltatás

Az elmúlt három évben egyértelművé vált, hogy a Kis-, Középvállalatok számára is nélkülözhetetlen a magas rendelkezésre állás a versenyképesség fenntartása érdekében. Manapság elérhetőek már megbízható és stabil működésű rendszerek, azonban a magas rendelkezésre állás biztosításához minden kritikus pontnak redundanciát kell biztosítani. Tehát minden egyes olyan informatikai rendszernek és szolgáltatásnak szükséges minimum egy alternatíva a működéshez. Erre nyújthat megoldást a virtualizáció, de lehetséges megoldás szolgáltatások magas rendelkezésének a biztosítására akár a Cluster rendszer is.

A Kis-, Középvállalatok az ilyen magas rendelkezésre állású virtualizációs vagy Cluster rendszereket nehezen tudják finanszírozni, hiszen a bekerülési költségük több millió forint egyszeri beruházás a szoftver licencekkel együtt.

Számtalan lehetőség nyílt az elmúlt időszakban a felhő alapú szolgáltatásokkal kapcsolatban, rendkívül sok szolgáltató lépett fel a világpiacra, többek között az Amazon, Microsoft és számtalan internet szolgáltató is. Utóbbiakkal egyeztettünk is már többször a lehetőségekről és megoldásokról. Hosszas egyeztetések és tárgyalások után a Microsoft Azure mellett döntöttünk, mint elsődleges felhő szolgáltatást biztosító gyártó a Vision-Software Kft. és ügyfelei számára.

Milyen előnyökkel jár a felhő:

  • Nincs beruházási költség.
  • Nem szükséges a szerverszoba kiépítés.
  • Nincs hardver meghibásodás.
  • Nincs áram és internet költség.
  • Az igénybevétel függvényében dinamikusan változtatható az erőforrás, a számlázás a használat függvényében változik.
  • Havi díjas konstrukcióban fizethető a szolgáltatás.

Sokakban felmerül a kérdés: „Jó, de az adataim biztonságban vannak?”. A válasz igen, hiszen magas rendelkezésre állású, dedikáltan erre a célra kifejlesztett adatparkokban kerülnek elhelyezésre a virtuális szerverek, illetve különböző lehetőségek vannak akár geo redundáns elhelyezésre is. Ennek köszönhetően több földrészen is tárolhatjuk az adataink másolatát akár, és bármikor futtatható onnan is a környezet.