Felügyeleti szolgáltatások

Felügyeleti szolgáltatások

Felügyeleti szolgáltatások

A hagyományos üzemeltetés korszaka a 21. században lejárt, manapság már nem arra kell törekedni, hogy utólag megoldjuk a hibákat, hanem hogy megelőzzük azokat és egy perc leállás se jelentkezzen a kritikus szolgáltatások esetén egy vállalat életben. Mivel SLA üzemeltetési (Link az SLA üzemeltetésre) szolgáltatást is nyújtunk, így kézenfekvő volt valamilyen felügyeleti rendszer kialakítása.

Cégünk éppen ezért 2012 nyarán megkezdte monitorozó rendszerének a kiépítését. Fontos szempont volt, hogy több gyártót is megvizsgáljunk és a legjobb megoldásokat válaszuk ki a piacon megtalálható számos lehetőség közül. Az eddigi tapasztalataink alapján jó döntést hoztunk, hiszen számtalan esetben bizonyított a felügyeleti rendszerünk. Ügyfeleink sok esetben nem érzékeltek hibát, mert meg tudtuk előzni a szolgáltatások estleges megállását a felügyeleti rendszerünknek köszönhetően.

A folyamatos fejlesztés azonban elengedhetetlen, hiszen újabb és újabb lehetőségek adódnak a monitorozás tekintetében. Folyamatosan kutatni kell azokat a területeket, melyek monitorozásával az esetleges szolgáltatás kieséseket hatékonyan megelőzhetjük. Éppen ezért folyamatosan fejlesztjük és frissítjük a monitorozó rendszerünket.

A felügyeleti rendszer több csomagból áll, így ha saját üzemeltetővel is rendelkezik, lehetőség van arra, hogy eddigi tapasztalataink alapján kialakított rendszerünket szolgáltatásként igénybe vegye.

Milyen pluszt nyújt ez Önnek?

Rendszergazdája folyamatos naprakész információkkal rendelkezik majd az informatikai rendszerének az állapotával kapcsolatban. Különböző riasztások állíthatóak be, így probléma esetén azonnal el tudja kezdeni a hibaelhárítást. Amennyiben szükséges szakembereink második vonalban a rendelkezésre állnak és akár közös erővel a hibajelenség elhárítható.

A felügyeleti rendszerünk része az SLA üzemeltetésnek, így szerződött partnereink informatikai rendszerei folyamatos megfigyelés és ellenőrzés alatt állnak.

Kérdés és ajánlatkérés esetén kérjük keresse IT vezetőnket az elérhetőségein.