Önkéntes programok

Önkéntes programok

SOS Gyermekfalvak Magyarországi Alapítványa

Igyekszünk a nehéz helyzetben lévő gyermekeket is segíteni, így az elmúlt négy évben cégcsoportunk évente 1.500.000 forintot adományozott az SOS Gyermekfalvak javára, reméljük, hogy ezzel szebbé tudtuk varázsolni néhány kisgyermek karácsonyát.

SOS Gyermekfalvak

Kerekítsd fel! - adományozási rendszer

Az utóbbi években jelentősen megnőtt azon rászoruló családok, felnőttek és gyermekek száma, akik életük egyik legnehezebb időszakát vészelik át, munkájuk, egzisztenciájuk, esetleg valamely hozzátartozójuk elveszítése miatt. Ebben az időszakban felértékelődik az önzetlen segítségnyújtás és adományozás képessége.

Kerekítsd fel!

Erre biztosítottunk egy egyszerű és közvetlen lehetőséget, amikor az OCTOPUS 8 ERP rendszer webáruházi motorjába fejlesztettünk egy kerekítésen alapuló adományozási lehetőséget. Az integrált megoldás lehetővé teszi, hogy bármely webáruházban a vásárló partnerek, a vásárlás végén a kosár végösszegét felkerekíthessék egy adott összegre és így, ezzel a kerekítéssel közvetve támogassanak egy kiválasztott szervezetet vagy segítő programot.

Azon ügyfelek webáruházaiban, akik szeretnének élni ezen lehetőséggel, cégünk díjmentesen elkészíti az ehhez szükséges internetes aloldalakat, egyben beállítja a működéshez szükséges OCTOPUS 8 ERP paramétereket. A kosárérték felkerekítésekor keletkező adományok, a webáruház üzemeltetőjénél plusz összegként jelentkeznek, mely összeget időszakosan át kell utalni a kiválasztott szervezet számára. A bejegyzett közhasznú szervezet, adóigazolást állít ki az éves összesített támogatásról, mely így az ezt használó cégeknek adóalap csökkentő tényezővé válik.

A működés mind a végfelhasználói (B2C), mind pedig a viszonteladói (B2B) áruházak esetén megoldott, azonban a B2B értékesítés esetén, bár a vásárló cég a kerekítés összegét ráfordításként elszámolhatja, azt adománykét nem kezelheti. Épp ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy olyan szervezeteket, programokat támogassanak, melyek szélesebb ismertséget és így támogatottságot élveznek. További információ: https://kerekitsdfel.hu

Máltai önkéntesség

Egyik partnerünket, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot az elmúlt években számos karitatív ügyben támogattuk. A teljes VS csapat részt vett több ilyen témájú előadáson azért, hogy éves szinten 1-1 társadalmi projekthez csatlakozva, minden munkatársunk, a számára legérdekesebb területen próbálhassa ki magát önkéntesként.

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az együttműködésünk azóta is töretlen, számos programban segítettünk és segítünk a mai napig, ilyen volt például egy számítógép gyűjtési akció, melyhez szintén csatlakoztunk. Anno tíz gondozásban részesülő idős ember otthonába telepítettek PC-ket azért, hogy megfigyeljék milyen hatással lesz a számítógép, mint kommunikációs eszköz megjelenése. A program létjogosultságát aláírva örömmel álltunk a kezdeményezés mögé. Így a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve mi is használt számítógépek és notebookok gyűjtésébe kezdtünk, illetve erre buzdítottuk partnereinket is. Későbbi években 5 millió forint értékben, IT szolgáltatást ajándékoztunk az MMSZ számára.

Egyik évben két csapattal, az egyesület Halomi úti intézményének erősen elhanyagolt környezetét tettük rendbe, annak tereprendezési munkálataiban nyújtottunk segítséget. Két napos kemény helytállásunk gyümölcseként több mint 200 négyzetméter megtisztított területet könyvelhettünk el.

Önkéntes ételosztás

Többek között a Máltai Mikulás napokon is részt vettünk, ahol munkatársaink két napon keresztül, több mint 200 nélkülözőnek, hajléktalannak készítettek és szolgáltak fel melegételt, teát, valamint adtak át Mikulás csomagokat.

Önkéntes ételosztás

Padfelújítás

A BKM Nonprofit Zrt. segítségével két padot fogadtunk örökbe és újítottunk fel egyik évben. Reméljük a Városligetben és a Vérmezőn felállított VS padok sokak nagy örömére váltak. A céges futások alkalmával gyakran meglátogattuk őket, illetve a jövőben újabb padokat szeretnénk majd felújítani.

Padfelújítás