IT & MS SAM Audit

IT & MS SAM Audit

Az informatikai rendszerek hardver és szoftver vizsgálata folyamatos kérdés egy vállalat életében. Milyen szoftverek és milyen hardver eszközök állnak a rendelkezésre?

Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik az IT auditokkal kapcsolatban, minden egyes bevezetés során IT auditot hajtunk végre, és az adott vállalat hiányosságait vizsgáljuk, ezt követően ajánlásokat és javaslatokat fogalmazunk meg. A tudás a legfontosabb ebből a szempontból, hiszen ha egy vállalat tisztában van a hardver és szoftver állapotaival, sokkal könnyebben tudja meghatározni előre a fejlesztési stratégiát, akár több évre automatikusan előre. Így könnyebb a büdzsé tervezése is, hogy mely időszakban, mely eszközök cseréje szükségszerű.

Az IT audit egy állapotot tükröz az aktuális rendszerről, de nem feltétlenül vizsgálja a licencek eredetiségét és meglétét. Cégünk 2012. augusztusától hivatalos Microsoft SAM auditor, így lehetőségünk van hivatalos szoftver auditok végrehajtására, valamint szoftvergazdálkodási vizsgálatok lefolytatása mellett irányelvek meghatározására is. (Kérjük tekintse meg referenciáinkat)

A szoftver audit nem csak azt vizsgálja, hogy mely termékeknek nincs meg a licence, hanem a meglévő licencek alapján összesít és optimalizál, kedvezőbb konstrukciókat keres a szoftverek beszerzésére, meghatározza a szoftverek tárolását, kezeli a tárgyi eszköz és a hozzá tartozó számlák kapcsolatát. A célja, hogy egy komplex rendszer legyen létrehozva, és a szoftverbeszerzések a vállalat igényeinek megfelelően költséghatékonyan legyenek kezelve.