Hatékonyabb és gyorsabb rendelési folyamatok

Hatékonyabb és gyorsabb rendelési folyamatok

Megújult a Dél-100 Kft. két webáruháza, amelyek így könnyen kezelhetőek, gyorsabbak és modernebb kinézetűek lettek.

A Dél-100 Kft., vagy ahogy sokan ismerik Goods Market és plusmarket csoport, alapvetően egy több száz saját és franchise boltból álló kiskereskedelmi láncot szolgál ki. A bolthálózat részére készítettünk nemrég két új webáruházat, amelyeken akár jövedéki termékek értékesítése is lehetséges. Mivel a cég már nagyon régóta partnerünk, az eddigi webáruházaik még régebbi technológiát használtak, így a projekt legfontosabb célja az volt, hogy az új oldalak könnyebben kezelhetőek, gyorsabbak és modernebb kinézetűek legyenek. 

A Dél-100 Kft.-nek eddig 4 viszonteladói webáruháza volt, hatalmas munkát jelentett ezeket karbantartani, így a belső folyamatokat optimalizálva, számukat kettőre csökkentettük. Az összevonások miatt le kellett fejlesztenünk, hogy az általuk megszabott feltételek szerinti partnerkörnek legyenek csak elérhetők bizonyos termékkörök, mint például a jövedéki termékek. Mivel az automatizálás kiemelt fontosságú számunkra, így mostantól teljesen automatán soroljuk be jövedékinek a megfelelő termékeket és partnereket, majd az adatokat egy egyedi fejlesztéssel létrehozott menüpontban jelenítjük meg, csak az erre jogosult felhasználóknak. Továbbá náluk vezettük be először az új cikklista rendszerünket, amellyel a szűrések és a felhasználók által végzett műveletek sokkal gyorsabbá váltak.

A klasszikus webáruházi funkciókon túl fogyási statisztikákkal, elemzésekkel és polckészlet információkkal segítjük a boltok készletnyilvántartását és a napi rendelések feladását. Elérhetők továbbá olyan mutatók, amelyekkel a partnerek láthatják az időarányos növekedésüket, hogyan teljesítenek az idei évben, milyen forgalmat bonyolítanak, összehasonlítva a tavalyi évvel.

Kiemelten fontos kérés volt, hogy az Excelből történő rendelésfeladás akadálytalanul és magas szinten működhessen, a partnereknek lehetősége legyen egy összeállított Excelt feltölteni, majd a feltöltés után megkapott válaszfájlban minden sikeres és sikertelen sor megjelölésre kerüljön. Segítve a viszonteladók munkáját, a válasz fájl neve tartalmazza a rendelés dátumát, illetve, hogy melyik webáruházban került megrendelésre, így a partnerek könnyebben megtalálják rendeléseiket, a folyamatok sokkal gyorsabbá váltak.

Új funkcióként a rendelés során meg tudjuk jeleníteni az adott rendelés pontos méreteit, azaz, hogy egy raklap mekkora részét fedik le a rendelésen szereplő tételek. Az oldalon lévő boltkereső funkciót továbbfejlesztettük, így a viszonteladók az országban található összes Goods Market és plusmarket boltokat egyszerűen megtalálhatják. Lehetőség van egy adott bolthoz Waze vagy Google térképet elhelyezni, ezzel segítve a felhasználók tájékozódását.

Újdonság a megfigyelt termékeim funkció, amellyel a kiválasztott termékekre lehetőség van ár- és készletfigyelést beállítani, külön listázva, hogy mikor-milyen feltételekkel lettek az adott cikkek megjelölve. A választott feltételek teljesülésekor pedig automatikusan egy értesítést küldünk, hogy az adott termék a megadott ár alá csökkent vagy újra elérhető a webáruházban.

A másik újonnan átalakított és összeolvadt Dél-100 webáruház, lényegében egy akciós oldal, amelyre minden hónapban, a havi akciós újság tartalma alapján kerülnek fel a kedvezményes áruk és a partnerek itt tudják azokat megrendelni. Ezen az oldalon, főleg a kosárfolyamat változott és modernizálva lett a megjelenés. A másik weboldalon használt többi funkció itt is integrálásra került, de úgynevezett csökkentett módban, mivel ezen az oldalon egy szűkebb partnerkör vásárol, így nincs szükség annyi funkcióra, mint pl. az üzletkeresőre sem.

"A fejlesztés során a fő célunk az volt, hogy egy modern webes technológiákon alapuló, a kor elvárásainak megfelelő designnal rendelkező, könnyen menedzselhető webáruházon tudjuk partnereink rendeléseit fogadni. Az új funkcióknak köszönhetően segítséget tudunk nyújtani a franchise üzletek optimális működéséhez, valamit a blog használatával hatékonyabban kommunikálhatunk partnereinkkel. A VisionSoft webfejlesztői az igényeinknek tökéletesen megfelelő weboldalt készítettek, valamint az átállás folyamata is zökkenőmentesen zajlott. A felhasználói oldalról kivétel nélkül pozitív visszajelzéseket kaptunk, kiemelve a designt és az oldalon történő egyszerű navigációt." tudtuk meg Sallai Róbert, IT vezetőtől.

A fejlesztés során hatalmas segítséget jelentettek a Dél-100 Kft. szakértő munkatársai, Kócsó Istvánnak és Sallai Róbertnek ezúton is szeretnénk megköszönni munkáját!