Keresés:

Hírek

Hírfolyam

Lehetőség van testreszabhatóan figyelmeztetéseket beállítani, illetve a programon belül üzenni egymásnak.

Már régóta folyamatosan felmerülő igény az ügyfelek részéről, hogy az Octopus 8-ban lehessen egymásnak üzenni, egyedileg meghatározott figyelmeztetéseket megjeleníteni a főablakban.
A 04.07.13-as verziótól az Octopus 8 főoldalon helyet foglaló Rendezetlen tételeket felváltja a jóval komplexebb és testre szabhatóbb Hírfolyam.
A Hírfolyam hasonlóan működik, mint a már jól ismert Rendezetlen tételek. Adott időközönként felgyűjtünk fontos és hasznos információkat meghatározott felhasználóknak. Míg a Rendezetlen tételek esetén fixen meghatározott eseteket lehet kiválasztani, a Hírfolyam egyedileg megírt felgyűjtésekből dolgozik, kielégítve ezzel az egyedi igényeket. További előnye a Rendezetlenekkel szemben, hogy nem egy Rendezetlen lista jön fel a tételekkel, hanem a konkrét adatokhoz, bizonylatokhoz, funkciókhoz lehet egyből elnavigálni, és ott megoldani, vagy továbblendíteni az ügyet.
Tehát a Hírfolyam nem egy készen kapott funkció. Azt az egyedi elképzelésnek megfelelően, az eddigi tapasztalatok és az ügyfelek új ötleteinek beépítésével közösen építjük fel.
 
A főbb Rendezetlen felgyűjtéseket megvalósítottuk a Hírfolyamban is. Ezek a következőek:
 • Partner ár lejárt
  Partnerenként összesítve gyűjti fel az egyedi partner árakat. A partner felelősének jelenik meg. A Hírre rákattintva az eladási árak tábla jelenik meg, az adott partner lejárt eladási áraira leszűrve.
 • Minimum készlet alatt a termék
  A termék felelősöknek jelenik meg ez a Hír. Nem egyesével jelenítjük meg a termékeket, csupán egy sor jelenik meg a Hírek között, jelölve, hogy hány terméket érint. A Hírre kattintva elérjük a leszűrt cikkek listakezelőt.
 • Kimenő rendelés csúszik
  Azokat a kimenő rendeléseket gyűjti fel, aminek a szállítási dátuma kisebb vagy megegyezik a mai nappal, és még nem teljesültek. A Rendelés rögzítő felhasználójának jelenik meg rendelésenként. Ez a hír újra megjelenik, ha nincs már az adott rendelésre Fontos jelöléssel ellátott hír, vagy két napnál korábbi Normál hír.
 • Félbehagyott bizonylat
  A félbehagyott kimenő számlákat és a szállítóleveleket gyűjti fel, és jeleníti meg tételesen a bizonylat rögzítőjének.
  A bizonylat újra felgyűjtésre kerül, ha a megelőző két napban nem található már meg ez a bizonylat a Hírek között, ill. nem található meg Fontos megjelöléssel.
 • Beszerzendő áru
  Azokat a termékeket gyűjti fel, amikre van vevői megrendelés, de nincs rakáron, és nem is várható, hogy érkezik. Termékenként és termék felelősönként gyűjtjük fel ezt a Hírt. Újra felgyűjtésre kerül, ha a megelőző két napban nem található meg ez a Hír, ill. nem található meg Fontos megjelöléssel.
 • Nincs lefoglalva (tervben)
A Híreknek három státusza van: Normál, Fontos és Lezárt. A Fontos (csillaggal megjelölt) üzeneteket lehet szűrni, hogy csak azok jelenjenek meg. Az üzenetek csak akkor tűnnek el a Hírek közül, ha lezárjuk azokat, vagy újabb értesítés jön a témában, ami tartalmazza a korábbiakat is.
Azoknál a híreknél, melyek bizonylatokhoz kötődnek, lehetőség van a konkrét bizonylat megjelenítéséhez, ill. a listakezelő megjelenítésére adott szűréssel.
Az automatikusan felgyűjtött híreken túl lehetőség van üzenni is egymásnak. Az üzenet címzettjének meg lehet adni konkrét felhasználót, vagy egy szervezeti egységet is. Ha szervezeti egységet adunk meg címzettnek, akkor a szervezeti egység összes tagja megkapja az üzenetet.
 
Az új funkció eléréséhez a rendszerben verzióváltásra lesz szükség, melyet a már ismert support@visionsoft.hu e-mail címen kérhetnek.
 
 
Üdvözlettel,
Vision-Software Kft. csapata