Decoration & Design Kft. C+C raktárának tárhelyes kezelése

Decoration & Design Kft. C+C raktárának tárhelyes kezelése

A Vision-Software cégcsoport által idén bevezetésre került új C+C raktárfejlesztéssel megvalósult az áruk szigorú tárhelyes kezelése, az RF adatgyűjtő készülékkel történő szedésre való átállás, illetve a szedési folyamatok optimalizálása.

A Decoration & Design Kft. - Magyarország piacvezető virágkötészeti kellék, kreatív hobbi, valamint dekorációs és ajándéktárgy nagykereskedése - raktára eddig is C+C raktárként funkcionált, de a készletnyilvántartás egy része nem volt tárhelyesen kezelve. Mivel a raktárból webes rendeléseket és helyi vásárlókat is ki kell tudniuk szolgálni, sőt a vevők a nagykereskedés polcairól nyitvatartási időben bárhonnan elvehetik a termékeket, nehéz volt fenntartani a pontos, aktuális raktárkészletet. Szintén probléma volt, hogy a C+C raktárban a termékek kihelyezése lassabban történik más raktárakhoz képest, mivel nem elég lerakni egy kartont, ténylegesen ki kell helyezni a polcra a terméket úgy, hogy az vevők számára is hívogató legyen.

A Decoration & Design célja az volt, hogy a C+C raktárban is tárhelyes készletnyilvántartást vezessen be, mivel a nagykereskedés virágkötészeti és dekorációs termékeket árul, a raktár jellegéből adódóan eddig nem pontosan oda helyezték a termékeket, ahol a helye van, hanem inkább oda, ahol jól mutatott. Nehezen volt követhető a valós készletállapot és többször hiányt jelzett a raktár, pedig a termék még másik három helyen elérhető volt a vevők számára.

Az új fejlesztésekkel megvalósult a targoncával való polctöltés, beállításra került új szállítási módozatként az előrendelésként leadott rendelések kezelése, illetve megtörtént a raktári polcok színkódolása, a szedési eszközök választásának gyorsítására.

Mivel a forgalom jelentős része webes rendelés, amit a cég dolgozói szednek, az is fontos szempont volt, hogy lehessen látni, csak szedéshez kell-e az adott mennyiség, tehát nem kell kipakolni a C+C raktári polcokra, hanem elegendő betárolni azokat.

Hatalmas előrelépés, hogy a webes rendelések eddigi papír alapon való szedése és töltése már RF adatgyűjtő készülékekkel történik. RF adatgyűjtővel szedéskor tárhelyre küldjük a szedőt, ha több helyen is van a termék, akkor először a nem C+C kihelyezésekről szedetjük a termékeket, ügyelve a termékek kihelyezésének képére. Folyamatosan karban tartjuk a termékek aktuális készleteit és tárhelyeit, ennek eredményeként pontosabb lett a töltés és a szedés is gyorsult.

Megszüntettünk sok technikai raktárt, így egyszerűbbé és gyorsabbá váltak a folyamatok. Nem szükséges annyi adminisztráció, mint a papíralapú szedés és töltés esetében, mivel az RF adatgyűjtővel minden folyamat automatikusan rögzül, nem kell utólag manuálisan felvinni mi történt.

Újdonság a címkenyomtatás bevezetése, ezáltal sokkal könnyebben követhetőek mind a webes, mind a helyszíni megrendelések, a szedések végeztével pedig kinyomtatott címkékkel jelölhetők, hogy az adott raklapokon lévő áruk mely cégekhez / rendelésekhez tartoznak.

Be lett vezetve, hogy a manup targoncák is RF eszközzel szedjenek. Optimalizáltuk a kézi/normál/manup targoncával való szedési folyamatokat és tárhely nyilvántartásban kezeljük, hogy a szedési helyek melyik eszközzel közelíthetőek meg zökkenőmentesen.

Most elkészült új funkció, hogy RF adatgyűjtőn a polcok színkódokkal lettek jelölve, ezzel gyorsítva az értékesítők munkáját, akik már a személyes rendelés folyamatában ki tudják választani, mely szedési eszközzel lehet legkönnyebben az adott terméket szedni, pl. fehér színnel jelölve, ha kézi szedéssel, narancsszínnel jelölve, ha manup targoncával.

Ha RF adatgyűjtővel szed a kolléga, akkor ő választhatja ki, melyik helyről szedi ki az adott terméket, a „tovább” gomb megnyomásával újabb tárhelyet választhat, így törekszünk az adott kirakat vagy bemutató terem egységességét megőrizni.

Szintén újdonság, hogy új szállítási mód megadható „előrendelés” néven, amely az online előrendelési webáruház, illetve a helyszíni bemutató termekből való rendelések áruinak szétválogatását segíti.