Elindult az adatgyűjtős áruátvétel és szedés a HABI Kft.-ben

Elindult az adatgyűjtős áruátvétel és szedés a HABI Kft.-ben

A HABI Kft. történetében az elmúlt két év a folyamatos fejlesztésekről szólt, a hagyományos papír alapú folyamatkezelésről áttértek az adatgyűjtős árufeltöltésre, áruátvételre és szedésre.

Az adatgyűjtő készülék használatának legnagyobb előnye, hogy a termékek útját a megrendeléstől kezdve egészen a vevők kiszolgálásáig nyomon lehet követni, illetve bármilyen garanciális ügyintézésre kerül sor, a sorozatszámok alapján vissza lehet keresni a termékek előtörténetét. A fejlesztésnek az is kiemelt célja volt, hogy egy olyan motivációs rendszert vezessenek be, amely a teljesítményük alapján többlet juttatásokat biztosít a raktárban dolgozóknak.

Az áruátvétel egyszerűsödött és felgyorsult. Korábban a beszerzőknek az áru átvételekor, annak átnézéséhez mindig valakire támaszkodniuk kellett, most partnerkód alapján egyből meg tudják találni a rendeléseket és azok tételeit, így sokkal hatékonyabb lett a bevételezési folyamat.

A beszállítói eltérésekről az áruátvételt követően a szoftver automatikusan CRM folyamatot indít, sőt a vevői reklamációk esetén is egyszerűbb a termékek kiadásának visszakövetése, mert a szedési és ellenőrzési folyamat minden lépése visszakövethető. A korábbi ráfordításhoz képest, a jelenlegi rendszer a reklamációkezelési időt a tizedére csökkentette.

Az adatgyűjtős áruátvételételi folyamat során a kollégák minden egyes alkatrészt azonnal be tudnak azonosítani. Az azonosítást követően minden egyes termék azonosítóval ellátott címkét kap. A szállítmányokat rögtön fizikai helykódra lehet regisztrálni, azok az Octopus 8 ERP Rendszerben nyomon követhetők, így a feldolgozás sokkal könnyebbé vált.

A kollégák pontos utasítás kapnak arról, hogy az adott tételt, melyik tárhelyre kell betárolni. Amint a raktárban a termék bekerül a raktári helyére, onnantól látják a szaküzletek és partnerek, hogy az adott termék értékesíthető.

Nagyban egyszerűsödött a vevők felé történő kiszállítási és a beszállítói szállítási eltérések kezelése is. A hagyományos papíralapú rendszerrel ellentétben a digitális rendszer lehetővé tette, hogy több különböző partner rendelése egy kiszedési körben kerüljön komissiózásra.

A kiadási folyamatok során az RF készülék segítségével meg tudják tervezni a kiszedendő rendelések és termékek sorrendjét. A készletellenőrzések és a leltár sokkal pontosabbá vált, vevőiket nagyobb biztonsággal tudják kiszolgálni.

Az Octopus 8 ERP Rendszeren belül lekérdezés alapú „dashboardok” kialakítására is lehetőség van, ezáltal a raktári folyamatokat és azok eredményeit vizuálisan meg lehet jeleníteni, amely nagy segítség a cég vezetői és dolgozói számára, hiszen az eredményeket egy pillanat alatt át tudják tekinteni és azok egyértelmű információval szolgálnak a cég folyamatairól.

„A közös munka során a Vision-Software oldaláról mindig megértéssel, illetve profi segítséggel találkoztunk. A fejlesztések időre készültek el és a teszteket követően gyorsan be tudtuk őket vezetni. Az átállásban óriási segítséget nyújtottak a fejlesztők és a projektvezetők, akik nemcsak távoli támogatással, hanem a helyszínen is segítettek bennünket az átállásban.” mondta el Marosy Ákos, a HABI Kft. logisztikai vezetője.