Dinamikusan változó webes dobozok

Dinamikusan változó webes dobozok

Webáruházunkat nemcsak izgalmassá tehetjük a visszatérő vásárlóink számára, hanem még testre is szabhatjuk a megjelenített tartalmakat.

Igen hasznos, de gyakran mellőzött funkció, hogy webáruház dobozainkat tölthetjük forrásból is. Forrás segítségével elérhető, hogy oldal betöltésenként más-más tartalom jelenjen meg webáruházunkban, így egy élő, dinamikusan változó áruház képét kelti visszatérő vásárlóink számára is. Másik nagy előnye, hogy dobozaink tartalmát a bejelentkezett felhasználóhoz tudjuk igazítani.
Az alábbiakban pár hasznos gyakorlati példát szeretnénk bemutatni, ami doboz forrás segítségével állítható be.

 

  • Főoldali cikk dobozokba előre meghatározott cikkek közül sorsolunk véletlenszerűen. Általában több főoldali cikk dobozt tudunk tölteni. Beállítható, hogy adott dobozban csak egy bizonyos cikkcsoport cikkei vagy akár általunk meghatározott konkrét cikkek közül sorsoljunk. Az is beállítható, hogy csak a top cikkek közül kerüljön bele cikk az adott dobozba vagy csak bizonyos vásárlói értékelés felett hozzunk cikkeket. Elérhető például, hogy bizonyos dobozokba csak nyomtatókat másikba csak monitorokat mutassunk véletlenszerűen.
  • Doboz tartalmának lecserélése bizonyos dátum után. Gyakori probléma, hogy éjféltől indul egy akció, így a hozzá kapcsolódó bannereket, slidereket éjfélkor kell élesíteni (pl BlackFriday). Doboz forrással előre beállítható, hogy egy doboz tartalma bizonyos idő intervallum között más legyen, mint azon kívül. Ehhez elég megadni az érvényességi dátumot a doboz forráson.
  • Bejelentkezve/kijelentkezve eltérő tartalom megjelenítése is doboz forrással lehetséges. Ehhez két külön sort kell beállítani a doboz forráson, az egyik akkor fog érvényre jutni, ha bejelentkezett felhasználó nézi az áruházinkat, a másik kijelentkezett esetben lesz látható. Gyakori eset, hogy egy bannerben a bejelentkezett felhasználóknak célzottabb tartalmat szeretnénk megjeleníteni (pl akciókat), mint a kijelentkezett felhasználóknak.
  • Cikklista függő tartalom megjelenítése. Cikklistánkban lévő dobozokba, cikkcsoport vagy gyártó függően tudunk megjeleníteni tartalmakat. Hasznos marketing eszköz lehet, hogy a cikklista mellett pl gyártó függően tudunk bannereket elhelyezni. Ha a felhasználó adott gyártóra leszűrt cikklistát néz, akkor ezen beállítással elérhető, hogy csak az adott gyártóhoz kapcsolódó marketing tartalmak jelenjenek meg a cikklista melletti dobozokban.
  • Tartalom megkülönböztetése cég/magánszemély esetében. Olyan áruházak esetében, ahol magánszemélyek és cégek is regisztrálhatnak/vásárolhatnak hasznos funkció, hogy a dobozokba a regisztráció típusa szerint jeleníthetünk meg tartalmakat.

 

Letöltések/Webáruház anyagok menüpontunk alatt megtalálható a Dobozok forrás beállítása című funkcionális leírásunk, mely bővebben írja le az új funkció használatát.