Keresés:

Felelősség

Mi történik akkor, ha céget indítunk?
Mi történik akkor, ha ügyfeleket szerzünk?
Mi történik akkor, ha növekszünk?
Egyre több és több felelősséget vállalunk.

Szlogenünk harmadik gondolata is azt bizonyítja, hogy mi tisztában vagyunk azzal, hogy cégünkön belül és kívül ez mit jelent és igyekszünk ennek a felelősségteljességnek több tekintetben is megfelelni.

Családbarát Munkahely 2022

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy 2022-ben a Vision-Software cégcsoport ismét elnyerte a Családbarát Munkahely díjat. Először indítottuk a pályázaton mindhárom cégünket, így külön öröm volt számunkra a benyújtott anyagok pozitív elbírálása.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy egy szigorú kritériumrendszeren alapuló, mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő, integrált tanúsítási rendszer. A díjat elnyerő cégek a munkáltató és a munkavállaló szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatják a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszik a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat. A Családbarát Hely tanúsító védjegy hitelesen bizonyítja, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát munkáltatóként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt.

A kezdetektől fogva fontos a vezetőség számára, hogy megőrizzük a családias és baráti hangulatot, többek között támogatjuk a munkavállalók atipikus foglalkoztatását (részmunkaidő, home office, rugalmas munkavégzés) és igyekszünk szolgáltatásokkal segíteni a mindennapi munkát (gyümölcsnap, masszázs, nyaktorna, egészségvédelem, közös sporttevékenységek, képzések). A GYES-en, GYED-en lévő kismamáinknak a folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően eljuttatunk minden aktuális információt, elősegítve ezzel a munkába való visszatérésüket. Intézkedéseinkkel igyekszünk elérni a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

Családbarát Munkahely pályázat

Első alkalommal 2013-ban indultunk a Családbarát Munkahely pályázaton és közel 250 pályázó közül az egyik nyertes a Vision-Software Kft. lett.

Büszkék vagyunk arra, hogy minden héten friss gyümölcs kerül asztalunkra és a céges sportolási lehetőségeket sokan kihasználják. Munkavállalóinknak sokat jelent, hogy az éves teljes körű üzemorvosi vizsgálaton felül egyedi esetekben egyéb vizsgálatokra is segítünk eljutni. Kedvelt szolgáltatás nálunk, hogy heti 15 perces stresszoldó masszázson vehet részt, aki szeretné csökkenteni az ülő munka okozta problémákat. Számos túra szerveződik, melyeken családtagok is részt vehetnek.

A kisgyermekes kollégákat is próbáljuk mindenben támogatni, szabadság kiadásakor elsőbbséget élveznek, valamint részmunkaidős és/vagy otthoni munkavégzést biztosítunk számukra.

Kerékpárosbarát munkahely

A Családbarát Munkahely címen kívül a Kerékpárosbarát Munkahely címért is sikeresen indultunk. A díjátadón az oklevélen kívül egy különdíjban is részesültünk, melynek hála már plusz egy bukósisak és kerékpárlámpa szett bővíti céges felszerelésünket.

Röviden, miről is szól a kerékpározás nálunk? Biciklis kollégáink munkába és napközben ebédelni is biciklivel járnak, igény szerint céges bicikli túrákat szervezünk, a kollégák és családjuk kerékpárainak éves átvizsgálását a cég fizeti és zuhanyozási, tisztálkodási lehetőségeket, valamint szükséges szerszámokat is biztosítunk.

Önkéntes program

A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös együttműködésben folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szeretetszolgálat munkáját segíthetjük, hatékonyságukat növelhetjük.

Egyik évben két csapattal, az egyesület XVIII. kerületi, Halomi út intézmény erősen elhanyagolt környezetének tereprendezési munkálataiban nyújtottunk segítséget. A feladat a gaz összeszedése, elhordása, terület-rendezés, tehát a porta csinosítása volt. A területrendezés célja, hogy a karitatív egyesület erre a telekre pályázati forrást tudjon igényelni, melynek felhasználásával oktatási illetve idősgondozó komplexumot tudjon létrehozni az adott terepen. A pályázati kritériumok jobban kedveztek egy gondozott területnek, ezért kifejezetten jól jött a segítségünk.

A két napos kemény helytállásunk gyümölcseként több mint 200 négyzetméter megtisztított területet könyvelhettünk el.

Városligeti padokat fogadtunk örökbe

A Főkert segítségével két városligeti padot fogadtunk örökbe és csinosítottunk ki a nyár közepén. A főleg egyszínű ülőalkalmatosságra nagy gonddal varázsolta fel kicsiny csapatunk a VS színeket. Festettünk és matricáztunk majd fújtunk és lakkoztunk, sokszor kicsit izgultunk, de közben persze rettentően jól szórakoztunk. Reméljük a Városligetben és a Vérmezőn felállított VS padok sokak nagy örömére válnak. Az biztos, hogy a céges futások alkalmával majd gyakran meglátogatjuk őket!

« További képekért kattints ide!

Biciklitárolóval a biciklizésért - sporttal az egészség és környezettudatosságért

Nálunk a bicikliknek külön, fedett, naptól védett helyük van a biciklitárolóban.

A sportnak számos jó hatása ismert, általunk pedig különösen elismert. Kollégáink közül többen a "Bringázz a munkába" program keretein belül oklevéllel is rendelkeznek. Nálunk a tavasz az év legszebb időszaka, mert végre elolvad a hó, nincs sár és sok réteg ruha nélkül is kellemesen biciklizhető az idő, így lelkes bringásaink a fejlesztésről, titkárságról és a supportról alig várják, hogy nyeregbe pattanjanak.

Fut a cég

A kerékpározás mellett, a squash, a foci, a tollas és a futás (VS Running Team) is helyet kap a Vision-Software mindennapjaiban.

Volt már példa házi squash bajnokságra és tervezzük, hogy hamarosan néhány mérkőzés erejéig ügyfeleinkkel és összevetjük tudásunkat. A focicsapatunk már évek óta újra és újra harcba száll a Corvex csapatával és időnként már a tollas szerelmesei is céges csapatokba tömörülve hódolnak szenvedélyüknek. Mivel a legtöbb sport alapja a futás, ezért mindig nagyon szép létszámmal veszünk részt a cégek számára is elérhető futó rendezvényeken.

Voltunk már K&H futáson és Nike maratonon, 2022-es célunk pedig az idei UltraBalaton és az Ultra Tisza-tó 130 kilométeres versenye volt, ahol sikeresen futottuk körbe az említett tavakat.

"Kismama barát foglalkoztatás"

Érdekes lehet egy IT cég esetében, hogy nálunk a csapatnak majdnem a fele nőnemű. Mi nem riadunk meg a női munkatársak foglalkoztatásától, nem ijedünk meg a szülés lehetőségének gondolatától, sőt ha gyöngyszemre találunk, mindent megteszünk azért, hogy vissza is térjen hozzánk!

Bár nem létezik a "kismama barát foglalkoztatás" fogalma, viszont egész jól összefoglalja foglalkoztatási filozófiánk egyik nagyon stabil pillérét, márpedig azt, hogy igyekszünk abban segíteni, hogy munkavállalóink számára a gyermekáldás valóban áldás lehessen.

A GYES és GYED időszaka után friss anyuka kolléganőink munkába való visszaillesztésére nagy figyelmet fordítunk. Van olyan munkatársunk, akinél az itt töltött 12 éve alatt már három gyermekkel gyarapodott a család, jelenleg egy anyukánk tölti boldog kismama hónapjait terhességi szabadságon és több olyan édesanyánk van, akiket 6 órában foglalkoztatunk.

Munkavállalói elégedettségi felmérés

A fentieken túl is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy családbarát munkahely lehessünk.

Élünk a kedvezményes adózású béren kívüli juttatások lehetőségeivel (pl. iskolakezdési támogatás) és gyakran szervezünk családi programokat. Kíváncsiak voltunk munkatársaink miképp gondolkoznak a családbarát munkahely fogalmáról, valamint arról, hogy a Vision-Software mennyire felel meg ennek. Erről egy házi felmérésben kérdeztük meg a véleményüket, melynek alapján kiderült, hogy a következő szempontok a legfontosabbak ilyen téren.

  1. Legfontosabb, hogy ha megbetegszik a gyermek, akkor haza lehessen menni ápolni (10)
  2. Vissza lehessen menni szülés után, támogassák a fokozatos munkába állást (10)
  3. Biztosítsa a munka/magánélet egyensúlyát, ne kötelezze akarata ellenére túlórára az alkalmazottakat (7)
  4. Rugalmas legyen a munkaidő, hogy el lehessen szaladni a gyerekért az oviba, még ha utána vissza is kell menni dolgozni. (9)
  5. Továbbképzéshez, tanuláshoz is megfelelően alkalmazkodjon a munkaidő (9)

A kritériumok mellé zárójelbe tettük, hogy munkatársaink szerint az egyes szempontok átlagosan mennyire valósulnak meg nálunk (1-től 10-es skálán, ahol a 10 jelenti a leginkább megvalósulót). Válaszaikban azt is kiemelték, hogy mennyire élvezik azokat a céges családi rendezvényeket, melyeken kollégáink párjaikkal, gyermekeikkel együtt vesznek részt.

Állatbarát és környezetbarát

Évekkel ezelőtt egyik munkatársunknak megesett a szíve egy ázott-éhes-kedves, no és vemhes eben a szatymazi vasútállomáson. Nem volt mit tenni, segítséget kellet kérni és a kutyust Budapestre szállítani, majd befogadni.

Jobb megoldás nem lévén némi éjszakai országjáró út után kollegánk befogadta és Budapestre szállította. Másnap a történetet hallva a felső vezetés úgy döntött, hogy szívesen felajánlja a zuglói zöldövezeti irodánk udvarát a kutya új lakhelyéül. Így lett a cégünknek egyik napról a másikra kutyája, majd 9 nap múlva további 7 kiskutyája. Nem kellett hozzá sok idő, hogy mindenki szívébe belopja magát a kölyökcsapat. Még a legszőrösebb szívű kollégát is gyorsan meghódították, aki -mint utóbb kiderült- palacsintával is szívesen etette az anyukát. Végül minden kölyöknek sikerült felelősségteljes és szerető gazdit is találni.

Az állatokon kívül a természetet is szeretjük, és nagy becsben tartjuk. A zuglói zöldövezetbe költöztünk, túrázni járunk és a szemetet is szelektíven gyűjtjük.

Máltai önkéntesség

A Társadalmi felelősségvállalás a nyugati országokban már egyáltalán nem ismeretlen fogalom, és hazánkban is egyre gyakrabban találkozhatunk ilyen projektekkel. Ez a téma sok megközelítésben értelmezhető, de ami minket érint az a felelősség és önkéntesség kérdése.

Több kérdés is felmerül a cégek társadalmi felelősségvállalása kapcsán:

  • Vannak-e feladataik a cégeknek a külső környezetükkel kapcsolatban?
  • Ha igen, milyenek?
  • Kötelessége-e a cégeknek?
  • Ez csak egy újabb marketing őrület?

Sokat gondolkodtunk rajta és végül arra jutottunk, hogy nem a fenti kérdések mentén mérlegeljük saját felelősségünket. A kötelességek, elvárások és divatok helyett egy olyan mikro kultúra kialakításában vagyunk inkább érdekeltek, amely egy humánus, lelkiismeretes és erkölcsös világképet állít a középpontba. Ennek következtében úgy láttuk jónak, hogy társadalmi vizsgálódási pontjainkat kitágítva, nemcsak tevékenységünk ügyfeleinkre gyakorolt hatására és nemcsak munkatársainkra szeretnénk odafigyelni, hanem környezetünkre, társadalmunkra is.

Első ízben kolléganőnk leégett háza érdekében szerveztünk gyűjtést, majd egyik partnerünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével kezdtünk el az önkéntességről és a kifejezetten szociális gondolkodásmódról közös álláspontra jutni. A teljes VS csapat két csoportban vett részt ilyen témájú előadáson azért, hogy éves szinten 1-1 társadalmi projekthez csatlakozva minden munkatársunk a számára legérdekesebb területen próbálhassa ki magát önkéntesként. Célunk, több olyan közcélú projektekben részt venni, ahol másoknak segíthetünk.