Családbarát céges kultúra

Családbarát céges kultúra

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a tavalyi évben a Vision-Software cégcsoport ismét elnyerte a Családbarát Munkahely díjat. Először indítottuk a pályázaton mindhárom cégünket, így külön öröm volt számunkra a benyújtott anyagok pozitív elbírálása.

Családbarát Munkahely

A Családbarát Hely tanúsító védjegy egy szigorú kritériumrendszeren alapuló, mindenki számára kiszámítható minőséget jelentő, integrált tanúsítási rendszer. A díjat elnyerő cégek a munkáltató és a munkavállaló szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatják a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszik a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat. A Családbarát Hely tanúsító védjegy hitelesen bizonyítja, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát munkáltatóként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt.

Családbarát Munkahely

A kezdetektől fogva fontos a vezetőség számára, hogy megőrizzük a családias és baráti hangulatot, többek között támogatjuk a munkavállalók atipikus foglalkoztatását (részmunkaidő, home office) és igyekszünk szolgáltatásokkal segíteni a mindennapi munkát (gyümölcsnap, masszázs, közös sporttevékenységek, képzések). A GYES-en, GYED-en lévő kismamáinknak a folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően eljuttatunk minden aktuális információt, elősegítve ezzel a munkába való visszatérésüket. Intézkedéseinkkel igyekszünk elérni a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

„Kismamabarát" foglalkoztatás

Érdekes lehet egy IT cég esetében, hogy nálunk a csapat majdnem fele nő. Nem riadunk meg a női munkatársak foglalkoztatásától, nem ijedünk meg a szülés lehetőségének gondolatától, sőt mindent megteszünk azért, hogy vissza is térjenek hozzánk kollégáink.

Kismamabarát foglalkoztatás

Bár nem létezik a "kismamabarát" foglalkoztatás fogalma, viszont egész jól összefoglalja foglalkoztatási filozófiánk egyik nagyon stabil pillérét, márpedig azt, hogy igyekszünk abban segíteni, hogy munkavállalóink számára a gyermekáldás valóban áldás lehessen. A GYES és GYED időszaka után kolléganőink munkába való visszaillesztésére nagy figyelmet fordítunk. Jelenleg egy anyukánk tölti boldog kismama hónapjait terhességi szabadságon és több olyan munkatársunk van, akiket 6 órában foglalkoztatunk.

Munkavállalói elégedettség felmérése

A fentieken túl is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy családbarát munkahely lehessünk, gyakran szervezünk családi programokat, közös kirándulásokat. Évről évre igyekszünk belső felmérésekből megtudni munkatársaink miképp gondolkoznak a családbarát munkahely fogalmáról, valamint arról, hogy a Vision-Software cégcsoport mennyire felel meg ennek. Szerencsére pozitív válaszokat kapunk, többen azt is kiemelték, hogy mennyire élvezik azokat a céges családi rendezvényeket, melyeken párjaikkal és gyermekeikkel együtt vehetnek részt.