Keresés:

VS Hiking Team

2012 májusban megalakult a Vision-Software Kft. túracsapata, a VS Hiking Team.

A túralogónkon is látható a Getting out of the office felirat is jelzi, hogy fontosnak tartjuk az informatika világából kivinni munkatársainkat a természetbe.

2014 - Hűvösvölgyi Túra

2014. március 15. VS csapatunk aktívan, egy 9,5 km-es túra teljesítésével töltötte. A Hűvösvölgy és Normafa közötti sárga jelzés egy részén sétáltak végig és élvezték a kicsit hűvös levegő adta friss élmény. A túra tervezésnél szempont volt, hogy aki szeretné kipróbálni a Gyermekvasútat, felszállhasson rá, illetve, a kisebb túra tapasztalattal rendelkező kollégák könnyebben visszajuthassanak a kiinduló pontig.

4.5 km megtétele után a Szépjuhászné útnál a társaság fele befejezte a túrát, viszont így is lehetőségük volt megnézni a Kis-Hárs-hegyi és Nagy-Hárs-hegyi kilátót, mivel addigra mind a kettőre felmásztak.

A tapasztaltabbak a célul kitűzött Normafa elérése után gyalogosan tették meg a távot vissza, a Hűvösvölgyi találkozó pontig.

2013 - Bria 25

Kis létszámban ugyan, de annál nagyobb lendülettel és lelkesedéssel indultunk el a 2013-as Bria 25 km-es teljesítménytúrán.

A 700 méteres szintkülönbséggel rendelkező túra Biatorbágyról indult, és oda is tért vissza, útközben érintve az alábbi pontokat: Kő-orr, Dobogó-hegy, Nagy-mező, Sóskút, Kálvária-hegy, Benta-patak, Biai-horgásztó, Nyakas-kő, Madár-szirt, Rédey-kút, Szily kápolna, Lőtér.

2013 – Bazilika 40

Az év első közös túrájának keretében egy már ismerős helyszínre, Esztergomba látogattunk, ahol ismét részt vettünk a Bazilika 40 km-es teljesítmény túrán. A tavalyi évhez képest hűvösen indult a nap, viszont mire a csapat elérte az erdő mélyét, az idő felmelegedett és már érződött a frissen sült szalonna illata. A csapatok egyik kedvenc ellenőrző pontján ugyanis előre bekészített nyársakkal, sült szalonnával, friss és ropogós kenyérrel valamint üdítővel várták a szervezők a túrázókat. Az egyik kis szlovák faluban zenével kedveskedtek a csapatoknak. A falurádión keresztül Clayderman zongora muzsika kísérte végig az útjukat a falun, ami még hangulatosabbá varázsolta a közös sétát.

A szobi komp átkelőnél egy kis fagyizásra is jutott idő, amíg a kompot vártuk. Annak ellenére, hogy a csapat minden tagja, legalább kétszer teljesítette már a távot, idén két alkalommal is eltévedtünk. A GPS segítségével mind a két esetben sikerült megtalálni a „hivatalos” utat, ám a kis kitérők 2 km-rel növelték meg az amúgy sem kis távot. A távot 8 óra körüli idővel zárta a VS csapata.

2012 – Bazilika 40

Első kihívásnak a 40 km-es Bazilika túrát választottuk. 11 fővel vágtunk neki az embert próbáló távnak, melyet 9 óra 10 perc alatt teljesítettünk megmászva a 980 méter magas dombokat. Másnap némi izomlázzal és rengetek új élménnyel próbáltunk visszazökkenni a hétköznapok pörgős forgatagába.

« Vissza az események oldalra