Octopus 8 PKI és elektronikus aláírás

Octopus 8 PKI és elektronikus aláírás

PKI megoldásokkal (e-számlázással és másodbizonylat megőrzéssel) bővült az Octopus 8 rendszer. Cégünk a NetLock Kft-vel közös fejlesztésként az Octopus 8 ERP rendszerbe integrálta az elektronikus bizonylatkezelési folyamatokat.

Az Octopus 8 rendszer több éve számos funkciójával támogatja az elektronikus kereskedelmet. A retail üzletágban EDI és XML alapú adatkommunikációt biztosít az üzletfelek között. 2009 óta saját on-line rendszerében automatikus adatcserét tesz lehetővé a termékadatok között és a rendeléskezelés folyamán. Az elektronikus szolgáltatások bővítése érdekében cégünk  stratégiai szerződést kötött az ország egyik legnagyobb PKI szolgáltatójával a NetLock Kft-vel, hogy egy közös projekt keretében az Octopus 8 rendszer alkalmas legyen a törvényi előírásoknak megfelelően elektronikus számlák és bizonylatok kiállítására is.

A 100%-ban integrált funkcionalitás nem csak ERP fejlesztést jelent, hanem a webáruházi megoldások bővítését is, így nem csak a bizonylatok hiteles előállítása válik lehetségessé a rendszerrel, hanem azok kézbesítésének követése is. Szükségtelenné válnak az ajánlott és tértivevényes számlaküldések, azok díjai jelentősen csökkenthetőek.

A PKI megoldások alkalmazásának jelentősége azonban nem csak ez elektronikus számlák előállításában és az ezzel kapcsolatos költségcsökkentésben rejlik. Az Octopus 8 PKI használata esetén a másodbizonylatok nyomtatása (akár számlában, akár szállítólevélben) és papír alapú megőrzése szükségtelenné válik, így további jelentős nyomtatási és későbbi tárolási költség takarítható meg.

Sikeres tesztüzem után ügyfeleink verzióváltás után már augusztól alkalmazásba vehetik az új szolgáltatást.