Stílusosabb, gyorsabb, okosabb

Stílusosabb, gyorsabb, okosabb

Megújult külsőt és új fejlesztői környezetet kapott az Octopus 8 ERP. Hamarosan minden ügyfelünknél elérhető az XE10-en futó, a praktikusságot és a felhasználói élményt egyszerre támogató új Octopus 8 ERP verzió.

Nagy örömünkre szolgál kihirdetni, hogy az Octopus 8 ERP a v05.01.01 verziótól kezdve új megjelenést kap, így megújult külsővel fogadja hűséges felhasználóit. Több színre, új formákra és gyorsabb működésre számíthat, aki verzióváltást követően elindítja szoftverünket és belekezd a már megszokott munkafolyamataiba.

A közelmúltban zárult le az a több, mint egy éves munka, mely során a Delphi 7-es fejlesztői környezetről az XE10-re való átállást valósítottuk meg. A már másfél évtizede alkalmazott Delphi 7-et, most a Delphi legújabb verziójára, az XE10, Berlinre írtuk át, mely számos modern megoldásával jobban támogatja a mai kor eszközeire való fejlesztést, valamint kiszélesíti a grafikai megjelenítési lehetőségeket, vagyis teret enged a designnak.

A teljes fejlesztői környezet átállása kapcsán a fejlesztési és designtervezési munkák párhuzamos zajlottak. Míg fejlesztőink az Octopus 8 ERP kódjait írták át, addig grafikusunk a program új, felhasználóbarát felületén dolgozott. A tervezés és a fejlesztés során törekedtünk arra, hogy a vállalatirányítási rendszerünk használhatóságát segítő, ugyanakkor újszerű és szerethető vizuális megjelenést kölcsönözzünk a szoftvernek, amely eredményesebbé, élvezetesebbé és nem utolsó sorban gyorsabbá teszi a napi munkát.

A megújult design nem öncélú, nemcsak a felhasználói élményt, hanem az ügyviteli munka hatékonyabb elvégzését is támogatja és színt visz a megszokott folyamatokba. A Vision-Software Kft. fő arculati színei alapján három választható stílust alakítottunk ki, így felhasználóink választhatnak az „Octopus kék” mellett a friss menta, illetve az élénk korall közül.A kialakított stílusok az ikonoktól kezdve, a sorkiemeléseken vagy betűszíneken át frissebb munkakörnyezetet teremtenek.
A tesztverziók minőségellenőrzése során tesztfelhasználóink is kipróbálhatták újdonságainkat, visszajelzésük alapján véglegesítettük a designokat.

A kulcsrakész, színes verziók 2016.október 1. óta elérhetőek minden kedves ügyfelünk számára. Reméljük, hogy ugyanolyan lelkesedés övezi használatukat, mint amilyen odafigyeléssel készültek, és készültünk mi is a 2016-os őszi meglepetésünk „átadására”.

Az Octopus 8 ERP új designról, illetve a benne rejlő lehetőségekről szóló leírásunk a Letöltések/Új fejlesztések almenüpont alól tölthető le.

Összességében elmondható, hogy a design kialakítása során az egységesség és az ergonómiai szempontok nagy prioritást kaptak, ezért a design minden kis eleme egy tudatosan megszerkesztett rendszer része. Visszajelzéseiket, észrevételeiket szívesen fogadjuk a külön erre a célra létrehozott o8design@visionsoft.hu email címen, viszont változtatási javaslataik esetén muszáj megjegyeznünk, hogy a tervezési és kivitelezési fázis jelenlegi szakasza lezárult, a stílusokat véglegesítettük és a következő nagy, rendszerszintű fejlesztési pontig sajnos nem áll módunkban alapjaiban változtatni a megjelenésen. Mindazonáltal őszintén bízunk abban, hogy a több, mint egy éves projekt eredménye minden kedves felhasználónk mindennapi munkavégzéséhez pozitívan járul hozzá, szerethető, színes és minőségi felhasználói élményt nyújt.