BYOD stratégia és rendszer

BYOD stratégia és rendszer

Mi is a BYOD?

Bring your own device, azaz hozd a saját eszközödet. A jövő lehetséges problémái nagyrészt az informatikai rendszerek széles körű elterjedéséből adódnak majd. Már most fejtörést okoz a vezetők számára, főleg biztonsági okokból, hogy az alkalmazottak saját informatikai eszközeit (okos telefonokat, notebookokat, Tablet gépeit, stb.), hogyan engedi be a vállalati környezetbe. Hogyan biztosít hozzáférést a levelezéshez, hogyan biztosít hozzáférést a helyi erőforrásokhoz a vállalaton belül.

Felvetődik a kérdés, melyik a jobb?

Tiltani vagy lehetőséget biztosítani megfelelően felügyelt környezetben? Mindenki tegye fel magának a kérdést, hogy melyik a nagyobb kockázat.

A piaci tendenciák szerint is elkerülhetetlen ezen rendszerek eléréshez a megoldás biztosítása. Mivel alapos tervezéssel és körültekintő kivitelezéssel ezek az igények megoldhatóak, így nincs mitől tartani, hiszen a tiltás nem oldja meg a problémát, csak visszaélésre adhat okot. A munkavállaló előszeretettel használja saját eszközeit, egyrészt a saját komfortérzete miatt, másrészt mert a sajátja és esetenként jobb és korszerűbb, mint a vállalati akár egységesített rendszerek.

Mit lehet tenni?

Megfelelő stratégiát kell kidolgozni. Először is fel kell mérni az igényeket, meg kell vizsgálni a vállalati szempontból kritikus rendszereket, és valamilyen módon elkülönítő stratégiát kell kialakítani. Ezt követően megtervezni és kivitelezni a rendszert.

A gyártói kapcsolatainknak köszönhetően ebben megfelelő segítséget és tanácsadást tudunk biztosítani. Amennyiben szükséges a felméréstől a kivitelezésig végig tudjuk vezetni a rendszer bevezetését.