old_Vezetői információk

Vezetői Információk

Vezetői információk azért szükségesek, hogy elérhetővé tegyük az információkat a döntéshozóknak, döntéselőkészítőknek. Akkor és olyan formában, ahogy szükségük van rá.

Mikor van kiemelt jelentősége a vezetői információknak?

A vezető információs megoldásokat az általános riportkészítési funkciókon túl elsősorban az alábbiakra használjuk:

  • Aggregált adatok különböző szempontok (dimenziók) szerinti elemzésére, mint például mutassuk ki a negyedéves értékesítési árbevételt vevőcsoport, termékcsoport bontásban
  • Terv tény összehasonlításra, mint például mutassuk meg azokat a területeket, ahol az értékesítés messze elmarad a tervezettől, vagy
  • Idősor elemzésekre. Például hasonlítsuk össze az idei kumulált árbevételt a tavalyi év azonos időszaki kumulált árbevétellel.

Erre rendszerünk több alternatívát is kínál.

Kimutatások

Octopus 8 ERP rendszerünkben jelenleg 457 kimutatás érhető el gombnyomásra, melyek a partnerink többségét legjobban érdeklő szegmensekben adnak pontos és mindenre kiterjedő információt. Az utolsónak lekért kimutatásokat a rendszer mindig figyeli és a felhasználó kezdőképernyőjén megjeleníti, valamint tárolja, így nem kell a gyakori kimutatásokat újra és újra beállítani a szükséges paraméterek alapján, mert a rendszer megjegyzi.

Forgalmi kimutatásaink révén a forgalmi és fedezeti kérdéseken túl választ kaphatunk többek között a vevőink vásárlási szokásaira is vagy a készletváltozás ABC analízise is egyszerűen elérhető.

Lekérdezések

Ha olyan táblázatra lenne szükség, mely nem szerepel a programba integrált kimutatások között, akkor lehetőség van egyedi, cégre szabott lekérdezések létrehozására.

Kimenetük lehet Excel vagy Listakezelős nézet, illetve nyomtatványt is tudunk rá generálni.

Excel függvények

Az Octopus 8 ERP rendszerhez integrált egyedi Excel függvényeink lehetőségei is kihasználhatók. Ezek a függvények a Microsoft Excel használata során érhetők el a függvénytáblázatból.Segítségükkel az Excelből közvetlenül el lehet érni az Octopus 8 ERP vállalatirányítási rendszer adatait.

Olap

Az Olap nem más, mint egy speciális adatbázis kezelő, amely úgy lett megtervezve, hogy abból gyorsan le tudjuk kérdezni a számunkra fontos információkat. Mivel az Olap képes egyszerre több dimenzió kezelésére (termék-idő-hely függvényében), ezért még speciálisabb adatokat nyerhetünk ki általa. Az Olap adatbázisok rendkívül nagy mennyiségű adattal dolgoznak, ezért az éjszaka folyamán gyűjtjük fel a szükséges információkat az Octopus 8 ERP-ből. A gyorsaság és a részletes információk mellett nagy előnye a precíz jogosultságkezelés.

Octopus 8 ERP Referenciáinkról a főmenüben található Referenciáink menüpont alatt olvashat bővebben.