Vállalkozz digitálisan GINOP 3.2.1 / 3.2.2

Profil

Vision-Software Kft. Octopus 8 ERP Integrált vállaltirányítási rendszer, Integrált webáruház fejlesztés és teljekörű IT szolgáltatások
Octopus 8 ERP Ügyviteli rendszer, rugalmassága révén általános és szektor független
100 partner Testreszabható rendszer, innovatív megoldások, folyamatos fejlesztés
1998 óta 45 munkavállaló, fiatal csapat, inspiráló légkör, rendszeres képzések

Főbb referenciák

Az Octopus 8 ERP Vállalatirányítási rendszerünket, webes megoldásainkat és IT szolgáltatásainkat, számos kereskedő, logisztikai szolgáltató és gyártó cég megelégedettséggel használja. Több ágazatban is meghatározó jelenlétünk, így mára az elektronikus berendezések kis- és nagykereskedelme, a cég- és irodaszer ellátás, valamint az országos elosztóhálózatok működése elképzelhetetlen volna Octopus 8 ERP nélkül. Az eltelt 15 évben ügyfeleinkkel együtt nőttünk, fejlődtünk. Célunk, hogy olyan rendszereket és komplex megoldásokat nyújtsunk, amelyek a folyamatosan változó magyar környezet ellenére is kompromisszumok nélkül használhatóak.

Inspiráció, tudás, felelősség

Inspiráció

A tudás és a tapasztalat adja cégünk és szolgáltatásaink hozzáadott értékét. Szakmai rendezvényeink célja, hogy ügyfeleink felhasználói ismereteit ne csak megalapozzuk, hanem új ötleteket is adjunk nekik. A folyamatos fejlődés és az előremutató inspiráció, mindennapi célkitűzés nálunk. Egy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése – majd továbbfejlesztése – során, az addig használt üzleti folyamatok alapos átgondolása elengedhetetlen. Ezért a megvalósításkor sorra vesszük az érintett folyamatokat, majd a felmérést követően egyedi működési javaslatokat állítunk össze. Az információ-menedzsmentet helyezzük a fókuszba és segítünk kialakítani azokat az automatikus folyamatokat, amelyek segítik partnereink fejlődését. Vállalati folyamatok felülvizsgálata során végig erős és interaktív. Eddigi tapasztalataink alapján, az újratervezések révén jelentős javulás érhető el szinte minden területen. Munkatársaink elsődleges célja, hogy „best practices” tanácsokat adjanak és egyben azok megvalósítását is segítsék.

Tudás

Az általunk ajánlott OCTOPUS 8 rendszer másfél évtizedes folyamatos fejlesztési munka eredménye. Közel 45 fővel dolgozunk, havi rendszerességű verzió kiadásokkal. Ha mindezt fejlesztői évekre számoljuk át, akkor máig majd 150 fejlesztőévnyi tudás halmozódott fel programjainkban.

Megvalósításaink legfontosabb értéke a tudás és e tudás megosztása. Minden az ügyfeleinktől érkező igényt egy komplex átgondolási és tervezési folyamat után a központi verzióban készítünk el, mely fejlesztés később így más ügyfelek számára is elérhetővé válik.

A széles ügyfélkörnek és a folyamatos fejlesztésnek hála, megoldásaink egyre „okosabbak” és szerteágazóbbak lettek az évek során. Az országban egyedülálló módon az ügyviteli rendszerünkhöz integrált web is tartozik.

A fejlett XML kapcsolatok révén teljesen automatikus beszerzési metódusok alakítunk ki, vagy akár több száz webáruházat kezelő partneráruházakat hozunk létre. Webeseink design terveznek, hírlevél motort fejlesztenek vagy mobilra optimalizálnak. Az optimalizálás minden területen alapvető irányelv. Minél gyorsabban, okosabban, hatékonyabban.

Felelősség

Szlogenünk harmadik gondolata is azt bizonyítja, hogy mi tisztában vagyunk azzal, hogy cégünkön belül és kívül ez mit jelent és igyekszünk ennek a felelősségteljességnek több tekintetben is megfelelni.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a 2013-as Családbarát Munkahely díj közel 250 pályázója közül az egyik nyertes a Vision-Software Kft. lett, mely elismerést 2014-ben ismét kiérdemeltük. A Családbarát Munkahely címen kívül a Kerékpárbarát Munkahely címért is sikeresen indultunk.

Ez a felelősség nemcsak munkavállalóink felé nyilvánul meg, hanem természetesen partnereink felé. Ügyfeleink sok évre, többnyire évtizedre választanak minket, mely bizalomnak a legmesszemenőbbekig igyekszünk megfelelni. A komplex megoldásokban, az átgondolt, okos, jól megtervezett rendszerekben hiszünk, melyek stabilitása egy jól működő vállalkozás alapját adja. IT megoldásainkban mindig a működési és adatbiztonság áll a középpontban.

Az OCTOPUS 8 ERP rendszer fejlesztésekor legfontosabb szempont a felelősség előtérbe helyezése. A programban minden eseménynek, ügyletnek gazdája, felelőse van. Ezt a filozófiát cégünk teljes működésében érvényesítjük.

Szolgáltatásainkban a teljes megoldásokban hiszünk. Ezért az Octopus 8 ERP-hez Integrált web áruház kapcsolható, valamint az IT infrastruktúra kialakításában és üzemeltetésében is segítséget nyújtunk.

Octopus 8 ERP

A program bár 100%-ban integrált, mégis moduláris felépítésű, így ügyfeleink jelenleg 10 fő- és 4 almodul közül választhatnak.

A modulok között megtalálhatók a legáltalánosabb értékesítési és számviteli funkciók, de igény szerint pl.: PKI (elektronikus aláírás és számla) támogatás, EDI kezelés, RF adatgyűjtős raktárvezérlés, vagy akár az RMA garanciális ügyintézés is választható. Az Octopus 8 ERP funkciói lefedik a legdifferenciáltabb cégfolyamatokat is és ezáltal teljes körű vezetői információs rendszer (VIR és BI) kialakítására van lehetőség.

Az Octopus 8 rendszer képes párhuzamosan kezelni több vállalkozás, több telephelyének adatait, mind alapfolyamat (logisztika, gyártás, értékesítés), mind pedig szintetikus (pénzügy, számvitel, kontrolling) szinten.

Természetesen, mint minden ERP megoldásnak az általunk készített Octopus 8 rendszernek is vannak olyan sajátosságai, mely bizonyos ágazatokban a versenytársainkkal szemben előnybe helyezi a programot. Az eltelt évek alatt számos kiemelt referenciára tettünk szert az irodaellátásban, a számítástechnikai és elektronika termékek kereskedelmében, valamint a pénzügyi-számviteli szolgáltatói szektorban. Úgy véljük, hogy az általános ügyviteli megoldásokon felül e területeken olyan kiemelt funkcionalitással rendelkezünk, mely a nemzetközi programok szolgáltatásain is jóval túlmutat.

Tapasztalataink szerint a projekt indítása és lezárása között - az egyedi fejlesztések függvényében - minimum 5-6 hónap szükséges. Ezen időszak alatt az alábbi tevékenységek elvégzését ajánljuk:

 • Hazai és Európai Uniós pályázatokban való közreműködés
 • BPR helyzetelemzések és rendszertervezés
 • Informatikai környezet kiépítése, vagy annak támogatása
 • Telepítések, installációk elvégzése
 • Kulcs- és végfelhasználói képzések megtartása
 • Adatkonverziós és migrációs támogatások
 • Éles üzem első időszakában kiemelt támogatás biztosítása

Integrált webáruház

Ma elengedhetetlen minden vállalkozás számára, hogy kihasználja az internet lehetőségeit és a weben is megjelenjen. Alapvető elvárás a megrendelők részéről, hogy interneten keresztül tudják megtekinteni a termékeket, azok tulajdonságait, és akár rendelhessenek is a weben keresztül. Célunknak tekintjük, hogy ne csak egy webáruházat, hanem komplex weboldalt adjunk partnereinknek, és így minden funkciót egy weboldalon tudjanak megvalósítani. Mobiltelefonra optimalizált oldal elkészítését is vállaljuk.

A teljesen integrált megoldás webes alkalmazás, amely az Octopus 8 adatai valós időben használja adatbázisként, on-line adatokat jelenít meg az interneten. Lehetőség van B2B (viszonteladó partnerek számára), B2C (fogyasztók, egyszeri vásárlók számára) áruházak készítésére, illetve a kettő összevonására is egy webes felületen (úgynevezett „hibrid áruház”).

Az Octopus 8 ERP rendszerhez integráltan kapcsolódó partneráruházak készítését is vállaljuk. Ügyfeleink partnerei testre szabhatják webáruházuk megjelenését, és lehetőségük van árak, akciók, szállítási és fizetési feltételek, automatikus fuvarköltség, saját cikkek beállítására. Ezek az áruházak ügyfelünk adatbázisán futnak, onnan foglalnak, oda szúrnak be rendeléseket.

Másik lehetőség, hogy az Octopus 8 ERP adatait SOAP-os adatkapcsolaton keresztül átadjuk egy külső alkalmazás számára. Jelenleg kb. 80 függvény áll rendelkezésre a különböző adatok átadására. Ezáltal saját webáruházat lehet fejleszteni az ERP rendszerhez, külső fejlesztők segítségével. Ügyfeleink saját partnereiknek is átadhatnak termék információkat, készlet- és árinformációkat, illetve engedélyezhetik, hogy saját partnereik is XML szolgáltatáson keresztül adjanak le hozzájuk rendeléseket. Beállítható, hogy az árut közvetlenül a partner vevőjének küldje ki ügyfelünk, akár a partner nevében kiállított számlával is (háromszög ügylet).

Saját motorunkkal küldünk ki hírleveleket, ügyfelünk SMTP szerverén keresztül. A hírlevelekhez sablonokat mi készítünk, melyekkel gyorsan lehet hasonló szerkezetű leveleket formázás és HTML tudás nélkül elkészíteni. A hírlevélben szöveges tartalmat, képet, akciót, pontgyűjtőt, újdonságot, hírt, csatolt fájlt tudunk küldeni, illetve ezek kombinációit.

Ügyfeleink saját beszállítóiktól lekérhetik XML-en keresztül a cikk-, ár- és készletinformációkat, és azt az Octopus 8 ERP-ben összekapcsolhatják a saját cikkeikkel. Ez alapján lehetőség nyílik a beszerzési ár alapján történő automatikus árazásra, illetve kiválasztott cikkek automatikus megrendelésére a beszállítóktól.

IT szolgáltatás

A Vision-Software Kft. több mint 15 éve foglalkozik informatikai eszközök beszerzésével, karbantartásával és SLA alapú üzemeltetésével. Rendszergazdai szolgáltatásainkon belül vállaljuk munkaállomások és szerverek, hálózati eszközök és perifériák szoftveres és hardveres felügyeletét, karbantartását.

Igény szerint teljes beruházásokat tudunk mind tervezés és beszerzés, mind pedig megvalósítás oldalról elvégezni. A privát (céges) virtualizált rendszerekkel és felhő alapú (Cloud) megoldásokkal egyaránt rendelkezünk. Az eltelt években számos zökkenőmentes átállást valósítottunk meg, legyen cél akár a magasabb üzembiztonság elérése, vagy a rugalmasabb és így költséghatékonyabb üzemeltethetőség.

Az IT területen is hisszük, hogy nélkülözhetetlen a folyamatos ügyfélkapcsolat, valamint a háttértámogatás biztosítása a szakmai kérdések illetve megoldások tekintetében. Tudjuk, hogy az együttműködés egyik alappillére a jó költségtervezés, ezért ajánlataink és kivitelezéseink mindig folyamatos konzultáció révén születnek.

Fontos szempont számunkra tehát a hozzáadott érték. Minden esetben arra törekszünk, hogy ügyfeleink elégedetten tekintsenek vissza a döntésre, a megoldásra és a kivitelezésre akár több év távlatából is.

Számos külső partnerrel ápolunk jó kapcsolatot. Munkaszemléletünkben kiemelkedő prioritással bír a jó minőség. Ez gyártóink kiválasztásánál is a legfontosabb szempont. A legnagyobb hardvergyártókkal dolgozunk együtt nap, mint nap, így a partnereink között tudhatjuk a Dell-t, a Lenovo-t, a HP-t és a Samsung-ot, a Fujitsu-t. Hálózati megoldásainkban a Motorola, Avaya, Cisco és Zyxel termékeit alkalmazzuk. Cégünk, mint kiemelt Microsoft partner és a Panda Antivirus terméktámogatója, több magasan kvalifikált szakemberrel is rendelkezik.

Vállalkozz digitálisan - GINOP 3.2.1. szolgáltatások

Az alábbi fő szolgáltatásokat vállaljuk kedvezményesen a program keretén belül:

 • Tesztkörnyezet kialakítása projektekhez felhőben
 • Biztonsági mentés és storage megoldás felhőben
 • Office 365 megoldások bevezetés megtervezése és integrálása, valamint oktatása
 • Webhelyszolgáltatások kialakítása
 • Katasztrófa esetén, másodlagos rendszer biztosítása (Disaster Recovery Site)
 • Microsoft Azure teljeskörű bevezetés
 • SLA alapú IT üzemeltetés, felhő és hibrid megoldások esetén is
 • Lokális szerverek virtualizációja és „felhősítése”
 • Szerverbérleti konstrukciók kialakítása
 • SaaS, IaaS, PaaS megoldások kialakítása

A GINOP-3.2.1-15-2015-00001 részvételi lehetőségeiről bővebben a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon olvashat.

IT kiemelt referenciáink

 

Vision Software

H-1149 Budapest, Pósa Lajos utca 51.
(36-1) 412-2870

Kapcsolat

Fábián Tamás
IT vezető
Budapest