Keresés:

Hírek

Miért szükséges mobilra fejleszteni?

Ma egy weblap látogatóinak 30%-a okostelefonról jön és 95% távozik, ha nem talál a készülékére optimalizált felületet. Ügyfelelink 30%-a már gondolt ezekre a userekre és mobil oldallal rendelkezik.

A mobil eszközök forradalma

Az okostelefonok és tabletek terjedése megállíthatatlan; egyre több ügyfél érkezik a honlapokra valamilyen mobil eszközről.

Ma egy weblap látogatóinak 30%-a okostelefonról jön. Közülük majdnem mindenki, egész pontosan 95% azonnal távozik, ha nem talál a készülékére optimalizált felületet. A mobil szolgáltatók kínálatát uralják az okostelefonok és laptopok, mivel az új előfizetők 90%-a okostelefont vagy tabletet választ díjcsomagja mellé. Egy-két éven belül többen fogják a honlapokat látogatni mobil eszközökről, mint asztali számítógépekről.

A mobil eszközök egyre olcsóbbak és könnyen hordozhatóak, valamint a nyilvános wifi hálózatok és mobilinternet előfizetések lehetősége miatt szinte már bárhol lehet online tartalmakat böngészni. A KSH adatai szerint Magyarországon a 7,3 millió internet előfizető 65%-a, vagyis 4,7 millió felhasználó mobilinternetet használ.

A mobil előnyei

Egy okostelefont használó látogató lényegesen gyorsabb és türelmetlenebb, mint azok, akik PC-t használnak, ezért a számára szükséges tartalom elérését a mobilra optimalizált oldal megkönnyíti.

A Google manapság az olyan weboldalakat részesíti előnyben, amelyek rendelkeznek mobil változattal is. Ezek előrébb kerülnek az organikus találatok között, akár az Adwords hirdetési területein is.

A Google legújabb algoritmusa már meg is jelöli az olyan weboldalakat egy Mobilbarát címkével, amelyek rendelkeznek mobil verzióval is.

2016 – VS mobil körkép

A mobil eszközök népszerűségének tendenciáját fejlesztéseink is alátámasztják.2016 nyarára már ügyfeleink 30%-a fog rendelkezni mobilra optimalizált oldallal.

2016 első felében három ügyfelünknek készítettük el mobil oldalát, melyek látogatottságai adatai szintén igazolják a mobil fejlesztések szükségességét, valamint további három webáruházunk mobil oldalának fejlesztésén dolgozunk jelenleg is.