Keresés:

Hírek

Automatikus adószám ellenőrzés

Az egyre bővülő Európai Uniós vásárlások és értékesítések biztonságának növelése érdekében új fejlesztés, hogy az Octopus 8 rendszer bizonylatrögzítés közben már automatikusan ellenőrzi a partner közösségi adószámának érvényességét.

Az Octopus 8 rendszer február végi verziótól az Európai Bizottság működtetésében lévő (http://ec.europa.eu/ taxation_customs/vies/vieshome.do) weblapon eddig manuálisan végezhető közösségi adószám ellenőrzést már SOAP szolgáltatáson keresztül  a háttérben is el tudja végezni.

Európai Uniós viszonylatú számlák rögzítésekor a háttérben automatikusan lefut egy ellenőrzés, ami lekérdezi az adott ország adóhatósági adatbázisából a partner közösségi adószámának érvényességét. Az utólagos adóhatósági vizsgálatokhoz az ellenőrzés eredményét letárolja a rendszer. A szolgáltatásnak köszönhetően kényelmesen, külön felhasználói beavatkozás nélkül kiszűrhetőek az érvénytelen uniós bejövő számlák, illetve elkerülhető olyan uniós számlák kiállítása, amelyre érvényes közösségi adószám hiányában nincs lehetőség.