Előadás az ELTE-n

Előadás az ELTE-n

Meghívást kaptunk az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karára, hogy az informatika sokszínűségéről tartsunk előadást.

Az ELTE Informatikai Karán egy olyan előadássorozat részei voltunk, amely az informatika kihívásait hivatott bemutatni az érdeklődő hallgatóknak.

A négy előadásból álló előadássorozat az informatika különböző területeinek érdekes kérdéseivel foglalkozik. Cégünket Körtvélyessy Gábor ügyvezető képviselte, aki eddigi tapasztalatai szerint összegezte, hogy milyen ma informatikusnak lenni, illetve ERP-t fejleszteni. Gábor már egyetemi évei alatt létrehozta első saját szoftverét és bár előtte elképzelhetetlennek tartotta, mindössze fél év múlva már a számlázó programok fejlesztési lehetőségeitkutatta.
15 évvel ezelőtt garázscégként debütált a Vision-Software Kft., ami azóta az Octopus 8 ERP- vel és egyedi megoldásaival számos területen, de különösen az IT kereskedelemben, valamint a cégellátásban meghatározó ügyviteli rendszerré vált. Az előadás során nemcsak a szoftver innovációi kaptak szerepet, hanem az újdonságok kitalálásához szükséges csapatmunka, továbbá az egyén kitartása és a folyamatos tanulás mellett a kreativitás fontossága is nagy hangsúlyt kapott.

A prezentáció diasora a Letöltések menüpontra kattintva az Octopus 8 ERP/Egyetemi anyagok almenüpont alatt bejelentkezés nélkül is letölthető.

Az előadássorozat előadásai:

  1. Miletics Pál, Magyar telemedicina és eHealth Egyesület elnöke: Egészségügy - Informatika - Mobiltechnológia
  2. Körtvélyessy Gábor, Vision-Software Kft - ügyvezető: Élethosszig tartó tanulás az informatikában– Vállalatirányítási rendszerek szerepe, vívmányai és kihívásai
  3. Dr. Prószéki Gábor, Magyar Tudományos Akadémia doktora; MTA Szótári munkabizottság elnöke; PPKE Információs Technológiai Karának egyetemi tanára; MorphoLogic Kft - ügyvezető: Informatika aktuális nyelvészeti kérdései
  4. Dúzs Miklós ELTE TÓFK: Információs társadalom egy szokatlan nézőpontból (Etika - Informatika; izgalmas filozófiai/etikai)

A Vision-Software Kft. ezúton is köszöni Daiki Tennónak és az Eötvös Loránd Tudományegyetemnek a megtisztelő meghívást.