Újra az egyetemen!

Újra az egyetemen!

Az őszi félévben elindított oktatássorozatot a tavaszi félévben is folytattuk. Előadásainkat BSC-s és MSC-s hallgatóknak tartottuk a Miskolci Egyetemen.

A 2012-2013-as tanévben azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a Miskolci Egyetem leendő közgazdászai már az egyetemi évek alatt megismerjék az Octopus 8 integrált vállalatirányítási rendszerünket és a háttérben zajló folyamatokat. De alapvetően nem ERP rendszerünk bemutatására fektettünk nagy hangsúlyt, hanem arra, hogy az egyetemi elméleti tananyagot gyakorlati tudással egészítsük ki és az egyetemisták a projekttapasztalatainkba és gondolkodásmódunkba is bepillantást nyerjenek.
Az előző félév oktatásairól már egy korábbi hírünkben beszámoltunk; akkor 4 évfolyamon 4 tantárgy keretében összesen 13 órát tartottunk, most viszont célirányosabb tematikával, így kevesebb előadással készültünk.

150 fő vette fel azt a Vezetési ismeretek tantárgyat, melynek keretében az idei nagy előadásunkat tartottuk. A harmadéves hallgatósággal a BPR és a megfelelő készletgazdálkodás fogalmait jártuk körül. A Business Process Reengineering, vagyis a folyamat újragondolást illetve a folyamatátszervezést és a raktárlogisztikát azért tartottuk fontos témának, mert ez a két terület tökéletes példája annak, hogy a megfelelően átgondolt logika mentén hozott vezetői döntések milyen erősen befolyásolhatják a cégek működését. A kitöltött hallgatói kérdőívek alapján az optimalizálási javaslatok, az RF-es raktári folyamatok, az okmány alapú illetve a vakátvétel és a Pick Pack Pontos szállítás kötötte le leginkább a hallgatóságot.

A mesterszakosok számára egy fakultatív óra keretében az integrált rendszerek fontosságát az eddigieknél haladóbb szinten mutattuk be. Mivel a hallgatók már több előismerettel és tudással rendelkeztek az ügyviteli folyamatok terén, ezért gyakorlatilag teljesen interaktív órát tartottunk, így lehetősége volt mindenkinek feltenni azokat a kérdéseket, amikre az eddigi tananyag során nem kapott életszagú választ.

Mind a BSC-seknek, mind az MSC-seknek szóló előadást Szabó Krisztián Octopus 8 ERP tanácsadó tartotta, aki jelenleg az S-King Kft. Octopus 8 bevezetése mellett az Extreme Digital Zrt. raktárátszervezési munkálatait irányítja, így az említett témákban naprakész információkkal tudta érdekessé tenni az előadásokat.

Az oktatás után ez alkalommal is részesedhettünk a Miskolci Egyetem tanárainak híres vendégszeretetében, hisz újfent meghívást kaptunk a Gazdászok tradicionális egyetemi Szakestélyére, melyet ezúton is köszönünk.