Microsoft Certified Professional minősítésű szakemberek a csapatban

Microsoft Certified Professional minősítésű szakemberek a csapatban

Megszereztük a Microsoft Partner Network Silver fokozatának Webes kompetenciáját.
A Webes alkalmazások iránti kereslet és a legújabb technológiák ismeretének igénye napjainkban megállíthatatlanul növekszik. A Vision-Software Kft. fontosnak tartja, hogy ezeket a követelményeket a külső és belső partnerei felé is kielégítse, így a megrendelői igények prioritása mellett szoros együttműködést folytat a Microsofttal is.
Cégünk már 2001 óta megszakítás nélkül kiemelt értékesítő és támogató partnere a Microsoft Magyarország Kft-nek. A minősítést nem elég egyszer megszerezni, időről-időre bizonyságot kell adni, hogy a támasztott feltételeknek cégünk folyamatosan meg tud felelni.
Ennek érdekében Webes csapatunk két fejlesztője került megmérettetésre a Web Application Development with Microsoft .NET Framework 4 vizsga keretében június végén. A vizsga elvárás-rendszere nemcsak tartalmilag, hanem a vizsgázó személyét tekintve is komoly kritériumokat írt elő. A professzionális Web fejlesztőknek legalább három éves szakmai múlttal és széleskörű szaktudással valamint tapasztalattal kell rendelkezniük a Web alapú alkalmazások, a Visual Studio, a Microsoft ASP.NET és a .NET Framework 4 területén.
A vizsgasor 60 tesztkérdésből állt, amit 2 óra alatt kellett megoldani a jelentkezőknek. A következő témakörök szerepeltek:
  • Webes űrlapok fejlesztése,
  • Webes kontrolok használata és fejlesztése,
  • Kliensoldali script és AJAX alkalmazása,
  • Webes alkalmazás konfigurálása és bővítése,
  • Adatok megjelenítése és felhasználása.

Fejlesztőink az összes akadályt sikeresen vették. Ezúton is gratulálunk Oláh Róbert és Gál Richárd kollégáinknak, akik több mint 95%-os szinttel teljesítettek, így a július hónapot, már „MCP”-ként, vagyis Microsoft Certified Professional-ként kezdték.