Keresés:

Karrierlehetőségek

Hiszünk abban, hogy üzleti sikerünk alapvetően munkatársaink teljesítményétől és egyéni sikereiktől függ. Ők a legfontosabb és legértékesebb erőforrásaink, ezért kiemelt hangsúly fektetünk kiválasztásukra, felvételükre és beillesztésükre.

Kiválasztás

A meghirdetett nyitott pozíciókra érkezett jelentkezési anyagokat cégünk gazdasági vezetője, Mercz Tímea fogadja és tartja nyilván adatbázisában.

Amennyiben egy elküldött pályázat felkelti érdeklődésünket, felveszi a kapcsolatot a jelölttel, hogy mielőbb sor kerülhessen az első személyes találkozóra.

Interjúink általában kötetlen beszélgetés formájában zajlanak, pozíciótól függően különböző szakmai tesztekkel kiegészítve. Ezekben a feladatsorokban a jelentkezők valós, gyakorlatban alkalmazható szaktudását és talpraesettségét szeretnénk felmérni, megismerni gondolkodásmódjukat.

Cégünk számára fontosabb, hogy olyan emberek kerüljenek csapatunkba, akik méltó kollégái tudnak lenni a már meglévő munkatársainknak és munkájukban a „Get the things done” elvet képviselik, mint az, hogy mennyi szaktudással rendelkeznek. Az esetleges hiányos szakmai tudást képzéseken keresztül pótoljuk.

Meghallgatásaink több körben zajlanak, melyeken az adott csoport munkatársaitól, vezetőitől kezdve felsővezetőink is részt vesznek annak érdekében, hogy mindenképpen a megfelelő embert találjuk meg az adott pozícióra.

Döntés

Döntésünkről minden esetben értesítjük a nálunk interjún részt vett jelölteket, attól függetlenül, hogy pozitív vagy negatív visszajelzésről van-e szó.

Kiválasztás során kiemelt szempontok:

  • szakmai rátermettséged, kreativitásod, újító gondolkodásmódod,
  • eddigi tapasztalataid, elért eredményeid, sikerekeid,
  • hozzáállásod, lelkesedésed, kitartásod,
  • adott szakterület iránti elkötelezettséged.