Keresés:

Karrierlehetőségek

Egy több mint 15 éve működő és folyamatosan fejlődő cég életében kapcsolódhatsz be. A nagy vállalatokkal szemben ötleteid nálunk nem vesznek el a rendszerben épp ellenkezőleg! Folyamatos ötletelés, újítás, szakmai viták sora vár Rád, ha hozzánk csatlakozol.

Fejlesztőként nem csak kódolsz, hanem ügyfeleinkkel együtt gondolkodva új, innovatív megoldásokat találhatsz ki. Tanácsadóként az asztalnál veled szemben ülő szakemberekkel, vezetőkkel együtt járjátok körbe az adott témát/problémát több alternatívát találva. Minden új projekt új tudást ad, más-más működést ismerhetsz meg.

Karrier Nálunk

Mit jelent nálunk a karrier?

Folyamatos fejlődési lehetőséget. Bár nem multinacionális cég vagyunk, hanem egy 40 munkavállalót foglalkoztató középvállalkozás, a fejlődési lehetőség és a cégen belüli karrierépítés fogalma egyáltalán nem ismeretlen nálunk.

Egy új munkatárs felvétele után kiemelt figyelmet fordítunk a beillesztés folyamatára. Első lépésként egy olyan kollégák mellé helyezzük, kiknek révén a leggyorsabban felszívhatja a pozíciójához szükséges szervezeti tudást. Személyre szabott három hónapos posztra képzési tervet készítünk, mely tartalmazza a fejlesztendő területeket, az oktatásokat, az elvégzendő feladatokat és az elérendő eredményeket. A próbaidő három hónapja alatt kisebb önálló projektekben is lehetőség nyílik bizonyítani. A próbaidő nálunk tényleges megmérettetés az új kollégának valamint a véglegesítés és valós vízválasztó vonal.

Kollégáinkat nemcsak a kezdeti időszakban karoljuk fel, folyamatos oktatásokkal és vizsgázási lehetőségekkel igyekszünk fejlődésüket a későbbiekben is segíteni. A folyamatosan bővülő és színesedő ügyfélkörnek köszönhetően folyamatosan fejleszthetik önmagukat.

Mindig új ismereteket

ERP rendszer fejlesztő cégként ügyfeleink különböző szektorokból kerülnek ki, így nemcsak termékeik és szolgáltatásaik típusában különböznek egymástól, hanem egyedi folyamatokkal is rendelkeznek. Kollégáink minden ügyfél kapcsán egy teljesen új vállalati működést ismernek meg. A rendszer bevezetése során megosztjuk tapasztalatainkat, a jó megoldásokat keressük és együtt ötletelünk ügyfeleinkkel. Ez gyakran azzal az eredménnyel jár, hogy egy új szoftver komponenst vagy működési módot találunk ki, amit a bevezetést követően belső oktatások során osztjuk meg egymással. Amennyiben a projektek megvalósításához új technológiai ismeretek szükségesek, külső oktatásokon veszünk részt.

Rendszeres visszajelzés

Negyedéves teljesítményértékelés keretében minden dolgozó visszajelzést kap vezetőjétől az előző időszak teljesítményéről, eredményeiről. Együtt értékelik a pozitívumokat, a fejlesztendő területeket és az elkövetkezendő időszakra közösen állítanak célokat.

Fontos számunkra, hogy minden dolgozó értse a cég rövid és középtávú céljait és az utat, amit bejárunk. Ez azért kiemelt jelentőségű, mert szeretnénk, hogy cégünk minden egyes munkatársa jól lássa a szervezet működését és közös erőfeszítéseink okait, eredményét. Ennek érdekében felsővezetőink minden hónapban egy közös megbeszélésen ismertetik az ehhez kapcsolódó témákat.

Baráti hangulatot, családias környezetet

Igyekszünk minél több és változatosabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítani munkatársainknak. Rendszeresen szervezünk olyan céges programokat is, melyekre családtagokat is várunk. Sokszor kollégáink találnak ki csapatépítő lehetőségeket, melyeket önállóan vagy céges kereteken belül valósítunk meg.

A Szoftverházunk menüpont alatt részletesen bemutatjuk irodaházunkat, ahol a mindennapos munka zajlik.