Keresés:

Inspirációs Napok - Vezetői információk

Megfelelő információk a megfelelő döntésekhez

Az Octopus 8 ERP rendszer feladata sokrétű. Az adatok gyűjtése, feldolgozása, tárolása és visszakeresése mellett egyik fontos funkciója, hogy képes a hatalmas adattömegből a megfelelő vezetői információk kinyerésére. Ezen információk jelentős üzleti értékkel bírnak. Segítik a döntéshozatalt, növelik az eredményességet és felelnek a megválaszolatlan kérdésekre, ezért a következő Inspirációs Napukon a Vezetői információs eszközökeink bemutatása volt a cél.

Vezetői Információs Inspirációs Napunk több, mint félszáz ügyvezető illetve területi vezető érdeklődésére tartott számot 2013. október 17-én. Ezt a bizalmat ezúton is köszönjük. A 34 cég képviseletében megjelent vezető beosztású közönség négy előadást hallgathatott végig.

A szükséges kontrolling alapok érintését követően, az Octopus 8 ERP kimutatás illetve lekérdezési lehetőségeit tekintettük át. Megmutattuk, hogy az egyszerű és összetett kimutatásaink révén, hogyan lehet integrált rendszerünkből a legtöbb információt kinyerni. Megfelelő paraméterezéssel megannyi különböző kérdésre kaphatunk gyors választ a rendszerből. Igyekeztünk minél több ötletet adni a kimutatások variabilitására, így pl. hogy a havi forgalom lehúzása mellett, hogyan használjuk a cikkcsoport, gyártó, bizonylat dátum… stb. szerinti szűréseket. Miképp nézzük meg a vásárlók vásárlói szokásait vagy azok változását, és ezeket hogyan kövessük nyomon. Illetve miképp tájékozódjunk kollektívan a kiválasztott vevők első és utolsó vásárlásairól, és elemeztük, hogy ezekből milyen következtetésre juthatunk. Az Octopus 8 ERP segít az ABC analízis szerinti cikk/vevő forgalmi rangsorokat felállítani. Megmutattuk, hogy saját excel függvényeink alkalmazásával ez a sokatmondó vizsgálat hogyan válik pillanatok alatt elérhetővé. Mivel a szoftver a beszerzési ár kalkulálásában és pontos nyomon követésében is hasznos társ, így a terv és tényszámok használatát lépésről lépésre vettük végig.

A kimutatások és lekérdezések diasorait megszakítva, az Olap kockák különböző dimenzióinak használatát ügyvezetőnk, Körtvélyessy Gábor élőben mutatta be.

Tudjuk, hogy az irányelvek pontos ismerete és a körültekintő tervezés nemcsak nekünk, hanem ügyfeleink számára is nélkülözhetetlen, ezért áttekintettük a tervezés összes Octopus 8 ERP-ben fellelhető alternatíváját. Bemutattuk az értékesítési tervek, forgalmi tervek, árbevétel tervek funkcióit és használatba vételét. S mivel a pontos működés alapfeltétele a gondos ellenőrzés, ezért a rendelkezésünkre álló ellenőrzési lehetőségeket is.

Az optimalizálás alapkövét képezi bevezetéseinknek és a vállalatirányítási rendszer működésének is. Záró előadásunkban több olyan gyakorlati eszközt is felvonultattunk, melyek egy vállalkozás hatékonyságát erősen befolyásolják.

Elveink szerint a gyors munkavégzést számos automatizmusnak kell segíteni. A beszerzés kihívásaira az elektronikus beszerzéssel illetve új modulunkkal a beszerzés tervezéssel feleltünk. Az automatizmusok témakörében a raktárszervezettség, a CRM modul, a Hírfolyamok és az automatikus e-mailek megoldásaival igyekeztük inspirálni a megjelent partnereinket.

Az érintett témakörök:

 1. A cég hatékonyságát fokozó vezetői információk kinyerése egyszerűen
 2. Kalauz a Kimutatások és Lekérdezések világához, összetett kimutatások készítése
 3. Az Olap kockák alkalmazása
 4. Hogy jutok a legkönnyebben forgalmi adatokhoz, számolható fedezetet?
 5. Értékesítési elemzések
 6. Microsoft Excel Online függvények használata és praktikumai
 7. Hatékonyság vizsgálat
 8. Miképp szerezzek pontos készletinformációkat?
 9. Rendelkezésre állás, elfekvő készletek, forgási sebesség, népszerű termékek, ABC analízis
 10. Beszerzési hatékonyságnövelés
 11. Beszerzéstervezés, elektronikus beszerzés
 12. Tervezések, Kalkulációk - Költségek kézben tartása (pl Budget és költséghelyek)
 13. Gyors főkönyvi kivonat és mérlegkészítés gombnyomásra
 14. A CRM-ben rejlő lehetőségek- Hogy érvényesíthető a recept: Jobb értékesítés, több ügyfél, nagyobb árbevétel?

Előadók: Körtvélyessy Gábor és Villers Péter

A kéréseknek eleget téve, a prezentációk diái online ügyfélszolgálatunkon (bejelentkezés után) letölthetők.